Pizza Margherita

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 350 ml apa calda
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • 4 rosii medii
  • 1 legatura de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Intr-un bol, dizolvati drojdia in apa calda.
  2. Intr-un alt bol mare, amestecati faina cu sarea.
  3. Adaugati treptat apa cu drojdie peste faina si framantati aluatul timp de 10 minute.
  4. Asezati aluatul intr-un vas uns cu ulei si lasati-l la dospit timp de o ora, pana cand isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul a dospit, presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti-l cu mainile sau cu ajutorul unui sucitor.
  6. Transferati aluatul pe o tava de pizza si intindeti uniform sosul de rosii.
  7. Adaugati cubuletele de mozzarella, rosiile taiate felii si frunzele de busuioc rupte.
  8. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  9. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius timp de aproximativ 10-15 minute, pana cand crusta devine aurie si mozzarella se topeste.

Recomandare Prezentare

Serviti pizza Margherita calda, taiata in bucati dreptunghiulare sau triunghiulare. Decorati cu frunze proaspete de busuioc.

Recomandare de Vin de Baut

Pentru a acompania pizza Margherita, recomandam un vin rosu sec, precum Chianti din Toscana.

Ustensile Necesare

  • Tava pentru pizza
  • sucitor
  • cutit
  • furculita
  • sita sau vas pentru dizolvat drojdia
  • bol mare pentru framantat aluatul