Ingrediente:
- 250 g faina alba
- 160 ml apa calduta
- 5 g drojdie uscata
- 4 g sare
- 200 g sos de rosii
- 150 g mozzarella
- 10 frunze de busuioc
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Intr-un bol, se amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia. Se lasa la crescut timp de 5-10 minute.
- Intr-un alt bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga amestecul de drojdie si apa.
- Se framanta aluatul timp de 5 minute, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
- Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa la crescut timp de cel putin 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a crescut, se preseaza usor cu degetele pentru a scoate aerul din el.
- Se intinde aluatul pe o suprafata infainata in forma de cerc cu grosimea de aproximativ 0.5 cm.
- Pe aluat, se pune sos de rosii si se distribuie uniform peste suprafata.
- Se adauga mozarella taiata felii si frunzele de busuioc raschiate.
- Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Se coace pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de 10-12 minute sau pana cand marginea crustei devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare:
Pizza Margherita poate fi servita ca atare, cu toppingul simplu format din sos de rosii, mozzarella si busuioc. Se recomanda insa a fi consumata fierbinte, proaspata scoasa din cuptor.
Recomandare de vin de baut:
Pentru a echilibra gustul puternic al sosului de rosii si textura cremoasa a mozzarellei, se recomanda un vin rosu sec si taninos, cum ar fi un Chianti sau un Sangiovese.
Ustensile necesare:
- Tava de copt
- Moara electrica pentru faina
- Topor de bucatarie
- Mixer planetar