Pizza Margherita

Ingrediente:

  • 250 g faina alba
  • 160 ml apa calduta
  • 5 g drojdie uscata
  • 4 g sare
  • 200 g sos de rosii
  • 150 g mozzarella
  • 10 frunze de busuioc
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, se amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia. Se lasa la crescut timp de 5-10 minute.
  2. Intr-un alt bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga amestecul de drojdie si apa.
  3. Se framanta aluatul timp de 5 minute, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
  4. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa la crescut timp de cel putin 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul a crescut, se preseaza usor cu degetele pentru a scoate aerul din el.
  6. Se intinde aluatul pe o suprafata infainata in forma de cerc cu grosimea de aproximativ 0.5 cm.
  7. Pe aluat, se pune sos de rosii si se distribuie uniform peste suprafata.
  8. Se adauga mozarella taiata felii si frunzele de busuioc raschiate.
  9. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  10. Se coace pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de 10-12 minute sau pana cand marginea crustei devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare:

Pizza Margherita poate fi servita ca atare, cu toppingul simplu format din sos de rosii, mozzarella si busuioc. Se recomanda insa a fi consumata fierbinte, proaspata scoasa din cuptor.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a echilibra gustul puternic al sosului de rosii si textura cremoasa a mozzarellei, se recomanda un vin rosu sec si taninos, cum ar fi un Chianti sau un Sangiovese.

Ustensile necesare:

  • Tava de copt
  • Moara electrica pentru faina
  • Topor de bucatarie
  • Mixer planetar