Ingrediente:
- 500 g faina alba
- 5 g drojdie proaspata
- 300 ml apa calduta
- 10 g sare
- 20 ml ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 200 g mozzarella
- prosciutto cotto
- felicioratorsi
Instructiuni:
Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati o lingura de faina si lasati sa creasca timp de 15 minute. Peste faina cernuta adaugati apa cu drojdie si sarea, framantati bine pana obtineti o coca omogena. Acoperiti cu un prosop curat si lasati la dospit timp de o ora. Intindeti aluatul pe masa infainata si dati-i forma rotunda sau patrata. Transferati aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati sosul de rosii, mozzarella si felii de prosciutto cotto. Presarati cu felicioratorsi si coaceti in cuptorul preincalzit la 250°C timp de 10-15 minute.
Recomandare prezentare:
Serviti pizza Margherita calda, taiata in patrate. Decorati cu frunze de busuioc proaspat.
Recomandare de vin:
Pentru a insoti pizza Margherita, recomandam un vin rosu sec sau un vin alb uscat, precum Chianti sau Pinot Grigio.
Ustensile necesare:
O tava pentru copt, hartie de copt, o lingura de lemn, un prosop curat.