Ingrediente:
- 500g faina
- 350ml apa calda
- 25g drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 200g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 1 legatura de busuioc proaspat
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Intr-un recipient mare, amestecati faina cu drojdia dizolvata in apa calda si sare. Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.
- Puneti aluatul intr-un vas uns cu ulei de masline si acoperiti cu un prosop curat. Lasati sa creasca timp de aproximativ o ora sau pana se dubleaza in volum.
- Intre timp, preparati sosul de rosii prin amestecarea sosului cu sare si piper dupa gust.
- Preincalziti cuptorul la 250 de grade Celsius.
- Rupeti mozzarella in bucati mici si tocati busuiocul.
- Dupa ce aluatul a crescut, rupeti-l in bucati mici si intindeti fiecare bucata cu ajutorul mainilor sau al unui sucitor.
- Puneti fiecare blat pe o tava de copt presarata cu faina.
- Adaugati sosul de rosii, mozzarella si busuiocul tocat pe fiecare blat de pizza.
- Coaceti timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
Recomandari de prezentare:
Serviti pizza Margherita calda, imediat dupa ce a fost scoasa din cuptor. Decorati cu frunze proaspete de busuioc si puteti adauga un strop de ulei de masline deasupra.
Recomandare de vin:
Pizza Margherita se potriveste de minune cu un vin rosu uscat, precum Chianti, care completeaza perfect aromele tomatelor si busuiocului.
Ustensile necesare:
- Tava de copt
- Furculita pentru frământat aluat
- Mixer de bucatarie
- Sucitor