Pizza Margherita – Reteta autentica din Napoli

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 350ml apa calda
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200g sos de rosii
  • 200g mozzarella
  • 1 legatura de busuioc proaspat
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Intr-un recipient mare, amestecati faina cu drojdia dizolvata in apa calda si sare. Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.
  2. Puneti aluatul intr-un vas uns cu ulei de masline si acoperiti cu un prosop curat. Lasati sa creasca timp de aproximativ o ora sau pana se dubleaza in volum.
  3. Intre timp, preparati sosul de rosii prin amestecarea sosului cu sare si piper dupa gust.
  4. Preincalziti cuptorul la 250 de grade Celsius.
  5. Rupeti mozzarella in bucati mici si tocati busuiocul.
  6. Dupa ce aluatul a crescut, rupeti-l in bucati mici si intindeti fiecare bucata cu ajutorul mainilor sau al unui sucitor.
  7. Puneti fiecare blat pe o tava de copt presarata cu faina.
  8. Adaugati sosul de rosii, mozzarella si busuiocul tocat pe fiecare blat de pizza.
  9. Coaceti timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandari de prezentare:

Serviti pizza Margherita calda, imediat dupa ce a fost scoasa din cuptor. Decorati cu frunze proaspete de busuioc si puteti adauga un strop de ulei de masline deasupra.

Recomandare de vin:

Pizza Margherita se potriveste de minune cu un vin rosu uscat, precum Chianti, care completeaza perfect aromele tomatelor si busuiocului.

Ustensile necesare:

  • Tava de copt
  • Furculita pentru frământat aluat
  • Mixer de bucatarie
  • Sucitor