Pizza Margherita – Reteta autentica din Napoli

Ingrediente

  • 500 g faina de grau
  • 325 ml apa calda
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • 10-12 frunze de busuioc proaspat

Instructiuni

Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea. Intr-un alt bol, dizolva drojdia in apa calda si lasa-o sa se activeze timp de 5-10 minute.

Toarna treptat apa cu drojdie peste faina si amesteca pana obtii un aluat omogen. Adauga uleiul de masline si framanta aluatul timp de aproximativ 10 minute.

Pune aluatul intr-un bol uns cu ulei, acopera-l cu un prosop umed si lasa-l la dospit intr-un loc cald timp de aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, impartel in doua bile egale. Intinde fiecare bila de aluat pe o planseta presarata cu faina, pentru a forma doua discuri de pizza.

Imprastie sosul de rosii pe fiecare disc de pizza si adauga mozzarella taiata felii. Coace pizzele in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius timp de aproximativ 10-12 minute, pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare

Serveste pizza Margherita fierbinte, presarata cu frunze de busuioc proaspat. Poate fi condimentata cu piper negru proaspat macinat sau pudra de usturoi.

Recomandare de vin

Pentru a completa savoarea pizza Margherita, se recomanda un vin rosu sec, preferabil Chianti Classico din regiunea Toscana, Italia.

Ustensile necesare

  • Tava de copt pentru pizza
  • Rola de patiserie
  • Cutit pentru feliat pizza