Pizza Margherita – Reteta clasica din Italia

Ingrediente:

  • 300 g de faina
  • 200 ml de apa
  • 7 g de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 150 g de sos de rosii
  • 200 g de mozzarella
  • un praf de sare
  • frunze proaspete de busuioc

Instructiuni:

1. Intr-un bol, amestecati faina cu sarea si drojdia uscata.

2. Adaugati apa si uleiul de masline si framantati pana obtineti un aluat elastic.

3. Acoperiti aluatul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca timp de 1 ora.

4. Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius.

5. Intindeti aluatul intr-o forma rotunda pe o foaie de hartie de copt.

6. Distribuiti sosul de rosii uniform pe aluat.

7. Taie mozzarella in felii si asezati-le pe deasupra sosului de rosii.

8. Presarati putina sare si adaugati frunze proaspete de busuioc.

9. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute sau pana cand aluatul este auriu si crocant.

Recomandare Prezentare:

Poate fi servita ca si gustare sau fel principal alaturi de o salata proaspata. Este perfecta pentru o cina rapida sau o petrecere la domiciliu.

Recomandare de Vin:

Pizza Margherita se potriveste de minune cu un vin rosu uscat cum ar fi Chianti sau Barbera d’Asti. Acestia completeaza aromele tomatelor, mozzarellei si busuiocului.

Ustensile Necesare:

  • O foaie de hartie de copt
  • Oale si tavi de copt
  • O spatula
  • Un bol pentru framantat aluatul