Pizza Margherita – Reteta clasica din Italia

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 350ml apa calduta
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 400g sos de rosii
  • 300g mozzarella
  • frunze proaspete de busuioc
  • ulei de masline

Instructiuni:

  1. Intr-un castron mare, amesteca faina cu drojdia dizolvata in apa calduta si sarea. Framanta pana obtii o compozitie elastica.
  2. Lasa aluatul sa creasca timp de aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
  3. Incalzeste cuptorul la temperatura maxima.
  4. Taie mozzarella in felii subtiri.
  5. Ia aluatul si intinde-l pe masa de lucru, pregatita cu faina, cu ajutorul mainilor sau a unui sucitor.
  6. Unge o tava de pizza cu ulei de masline si aseaza aluatul in tava.
  7. Rade sosul de rosii peste aluat, apoi pune feliile de mozzarella.
  8. Cos parmezan pe deasupra si adauga frunzele de busuioc proaspete.
  9. Baga pizza in cuptorul preincalzit si coace timp de 10-15 minute, pana cand aluatul este rumenit si mozzarella s-a topit.

Recomandare Prezentare:

Serveste pizza Margherita calda, taiata in bucati dreptunghiulare, pe o farfurie mare. Poate fi acompaniata de o salata verde proaspata.

Recomandare Vin:

Pentru a completa gustul delicios al pizza Margherita, recomand un vin rosu sec, precum Chianti Classico din Italia.

Ustensile Necesare:

  • Cuptor
  • Tava de pizza
  • Masina de framantat aluat
  • Sucitor
  • Castron
  • Cutit pentru feliat mozzarella
  • Razatoare