Ingrediente:
- 500g faina
- 350ml apa calduta
- 25g drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- 400g sos de rosii
- 300g mozzarella
- frunze proaspete de busuioc
- ulei de masline
Instructiuni:
- Intr-un castron mare, amesteca faina cu drojdia dizolvata in apa calduta si sarea. Framanta pana obtii o compozitie elastica.
- Lasa aluatul sa creasca timp de aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
- Incalzeste cuptorul la temperatura maxima.
- Taie mozzarella in felii subtiri.
- Ia aluatul si intinde-l pe masa de lucru, pregatita cu faina, cu ajutorul mainilor sau a unui sucitor.
- Unge o tava de pizza cu ulei de masline si aseaza aluatul in tava.
- Rade sosul de rosii peste aluat, apoi pune feliile de mozzarella.
- Cos parmezan pe deasupra si adauga frunzele de busuioc proaspete.
- Baga pizza in cuptorul preincalzit si coace timp de 10-15 minute, pana cand aluatul este rumenit si mozzarella s-a topit.
Recomandare Prezentare:
Serveste pizza Margherita calda, taiata in bucati dreptunghiulare, pe o farfurie mare. Poate fi acompaniata de o salata verde proaspata.
Recomandare Vin:
Pentru a completa gustul delicios al pizza Margherita, recomand un vin rosu sec, precum Chianti Classico din Italia.
Ustensile Necesare:
- Cuptor
- Tava de pizza
- Masina de framantat aluat
- Sucitor
- Castron
- Cutit pentru feliat mozzarella
- Razatoare