Pizza Margherita – Reteta clasica din Italia

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 350 ml apa calda
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 150 g mozzarella
  • 1 rosie mare
  • frunze proaspete de busuioc

Instructiuni:

  1. Dizolvati drojdia si zaharul in apa calda si lasati-o sa stea pana se formeaza o spuma.
  2. Intr-un bol, amestecati faina cu sarea si adaugati treptat apa cu drojdie, framantand pana obtineti un aluat elastic.
  3. Lasati aluatul la dospit intr-un loc cald timp de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
  4. Preincalziti cuptorul la 250°C.
  5. Rolati aluatul intr-o foaie subtire pe o suprafata presarata cu faina.
  6. Intindeti sosul de rosii uniform pe foaia de aluat.
  7. Adaugati bucati de mozzarella, rosii feliate si frunze de busuioc.
  8. Coaceti pizza la cuptor timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand marginile devin aurii si crocante.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza Margherita fierbinte, taiata in bucati mari, pe o farfurie mare. Garnisiti cu frunze proaspete de busuioc si parmezan ras.

Recomandare de vin:

Pentru a completa gustul delicios al pizzei Margherita, se recomanda servirea unui vin rosu sec, cum ar fi Chianti din Toscana, Italia.

Ustensile necesare:

  • Un bol mare
  • Un strat de hartie pergament
  • O rola pentru aluat
  • O farfurie mare de servit