Ingrediente:
- 300 g faina
- 200 ml apa calda
- 10 g drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 100 g mozzarella
- 200 g rosii
- 1 bucata de usturoi
- busuioc proaspat
- sare și piper
Instructiuni:
- Dizolvati drojdia in apa calda impreuna cu zaharul si lasati-o sa se activeze timp de 5-10 minute.
- Intr-un castron mare, amestecati faina cu sarea si adaugati treptat amestecul de drojdie activata. Framantati bine aluatul timp de cateva minute, pana devine elastic si omogen.
- Lasati aluatul sa creasca timp de aproximativ o ora, la temperatura camerei, intr-un castron acoperit cu un prosop curat.
- Intre timp, puneti rosiile intr-un vas si pisati-le cu o furculita, adaugand usturoiul pisat si busuiocul taiat marunt. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
- Preincalziti cuptorul la 220°C.
- Scoateti aluatul crescut pe un blat de lucru usor infainat si intindeti-l intr-o forma rotunda, de grosime medie.
- Puneti aluatul pe o tava de copt tapetata cu hartie pergament si intindeti sosul de rosii peste el, lasand marginile libere. Adaugati bucatile de mozzarella deasupra.
- Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 15-20 minute, pana se rumeneste frumos la suprafata si crusta este crocanta.
Recomandare Prezentare:
Serviti pizza Margherita calda, taiata in forma de triunghiuri. Pentru un aspect delicios, puteti adauga deasupra putin ulei de masline si frunze de busuioc proaspat.
Recomandare de vin de baut:
O pizza Margherita clasica se potriveste de minune cu un vin rosu sec, precum Montepulciano d’Abruzzo sau Chianti Classico. Aceste vinuri au arome intense de fructe si tanini echilibrati care se vor imbina perfect cu gustul simplu si delicios al pizzei.
Ustensile necesare:
- Castron mare
- Furculita pentru pisat rosiile
- Tava de copt
- Hartie pergament
- Blat de lucru