Pizza Margherita – Reteta clasica italiana

Salutare, prieteni gurmanzi! Astazi vreau sa va vorbesc despre una dintre cele mai indragite retete de mancare din lume: Pizza Margherita. Aceasta delicioasa specialitate italiana a castigat inimile tuturor iubitorilor de pizza din intreaga lume si se mandreste cu o poveste fascinanta.

Pizza Margherita a fost inventata in Napoli, in anul 1889, pentru a impresiona Regina Margherita a Italiei. Reteta a fost conceputa de celebrul pizzaiolo Raffaele Esposito, care a combinat simplitatea ingredientelor cu aroma deosebita a mozzarellei de bivolita.

Ingrediente:

  • 300g faina
  • 200ml apa calduta
  • 5g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 200g sos de rosii
  • 200g mozzarella
  • 10 frunze de busuioc
  • 2 linguri ulei de masline

Instructiuni:

  1. Amesteca faina cu drojdia, apa calduta, sare si zahar intr-un bol mare.
  2. Framanta aluatul timp de 5-7 minute pana cand devine elastic si usor lipicios.
  3. Prezentare:

    Pizza Margherita arata absolut delicios! O crusta crocanta pe margini, mozzarella topita pe toata suprafata, sos de rosii si frunze de busuioc proaspete. Este perfecta servita fie ca fel principal, fie ca aperitiv la o petrecere alaturi de prieteni.

    Vin:

    Pentru a completa savoarea delicioasei tale pizza Margherita, iti recomand sa o insotesti cu un vin rose sec sau un prosecco frizzante. Aromele subtile ale acestor tipuri de vin se vor potrivi perfect cu gustul placut al pizzei.

    Ustensile necesare:

    • Tava pentru copt pizza
    • Cuptor electric
    • Spatula pentru pizza