Salutare, prieteni gurmanzi! Astazi vreau sa va vorbesc despre una dintre cele mai indragite retete de mancare din lume: Pizza Margherita. Aceasta delicioasa specialitate italiana a castigat inimile tuturor iubitorilor de pizza din intreaga lume si se mandreste cu o poveste fascinanta.
Pizza Margherita a fost inventata in Napoli, in anul 1889, pentru a impresiona Regina Margherita a Italiei. Reteta a fost conceputa de celebrul pizzaiolo Raffaele Esposito, care a combinat simplitatea ingredientelor cu aroma deosebita a mozzarellei de bivolita.
Ingrediente:
- 300g faina
- 200ml apa calduta
- 5g drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 200g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 10 frunze de busuioc
- 2 linguri ulei de masline
Instructiuni:
- Amesteca faina cu drojdia, apa calduta, sare si zahar intr-un bol mare.
- Framanta aluatul timp de 5-7 minute pana cand devine elastic si usor lipicios.
- …
- Tava pentru copt pizza
- Cuptor electric
- Spatula pentru pizza
Prezentare:
Pizza Margherita arata absolut delicios! O crusta crocanta pe margini, mozzarella topita pe toata suprafata, sos de rosii si frunze de busuioc proaspete. Este perfecta servita fie ca fel principal, fie ca aperitiv la o petrecere alaturi de prieteni.
Vin:
Pentru a completa savoarea delicioasei tale pizza Margherita, iti recomand sa o insotesti cu un vin rose sec sau un prosecco frizzante. Aromele subtile ale acestor tipuri de vin se vor potrivi perfect cu gustul placut al pizzei.