Pizza Margherita – Reteta clasica italiana

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 5 g drojdie proaspata
  • 150 ml apa calduta
  • 5 g zahar
  • 5 g sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 150 g mozzarella
  • 10-15 frunze de busuioc
  • sare si piper

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amesteca faina cu drojdia proaspata dizolvata in apa calduta. Adauga zaharul, sarea si uleiul de masline. Framanta bine aluatul pana devine elastic si nelipicios.
  2. Acopera bolul cu un prosop de bucatarie si lasa aluatul sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
  3. Intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, in forma rotunda sau dreptunghiulara, pe o suprafata presarata cu faina.
  4. Pune sosul de rosii peste aluat si distribuie uniform. Adauga felii de mozzarella si busuiocul rupt in bucatele mici.
  5. Presara sare si piper dupa gust.
  6. Coace pizza in cuptorul preincalzit la 220°C timp de aproximativ 12-15 minute, pana aluatul devine auriu iar mozzarella s-a topit.

Recomandare Prezentare:

Pizza Margherita se poate prezenta atat ca fel principal in cadrul unei cine speciale, cat si ca aperitiv, la petreceri sau intalniri cu prietenii. Poate fi taiata in bucati mici si servita alaturi de un sos de rosii picant.

Recomandare de vin:

Un vin rosu sec, precum Chianti Classico, se potriveste excelent cu gustul intens al sosului de rosii si aromele de busuioc. Daca preferi un vin alb, un Pinot Grigio sau un Sauvignon Blanc sunt optioni bune, complementand gustul proaspat al ingredientelor.

Ustensile necesare:

  • Tava de copt
  • Sucitor
  • Cuptor