Ingrediente:
- 500g faina
- 7g drojdie uscata
- 300ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 200g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 3 rosii medii
- Frunze de busuioc
- Sare si piper
Instructiuni:
- Intr-un bol, amestecati faina cu drojdia uscata si sarea.
- Incorporati treptat apa calduta si uleiul de masline, framantand pana obtineti un aluat elastic.
- Lasati aluatul sa dospeasca intr-un loc cald timp de aproximativ o ora.
- Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina.
- Acoperiti blatul cu sos de rosii, apoi adaugati mozzarella taiata felii, felii de rosii si frunze de busuioc.
- Condimentati cu sare si piper dupa gust.
- Coaceti la temperatura ridicata (250°C) timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand crusta devine aurie.
Recomandare Prezentare:
Serviti pizza Margherita imediat, fierbinte. Poate fi garnisita cu felii de rosii, busuioc proaspat si o picatura de ulei de masline.
Recomandare de vin de baut:
Pentru a amplifica experienta savurarii unei pizza Margherita, puteti servi un vin rosu uscat, precum Chianti Classico sau Sangiovese.
Ustensile necesare:
- Cuptor
- Sucitor
- Tava de copt