Pizza Margherita – Reteta clasica italiana

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 7g drojdie uscata
  • 300ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200g sos de rosii
  • 200g mozzarella
  • 3 rosii medii
  • Frunze de busuioc
  • Sare si piper

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amestecati faina cu drojdia uscata si sarea.
  2. Incorporati treptat apa calduta si uleiul de masline, framantand pana obtineti un aluat elastic.
  3. Lasati aluatul sa dospeasca intr-un loc cald timp de aproximativ o ora.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina.
  5. Acoperiti blatul cu sos de rosii, apoi adaugati mozzarella taiata felii, felii de rosii si frunze de busuioc.
  6. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  7. Coaceti la temperatura ridicata (250°C) timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand crusta devine aurie.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza Margherita imediat, fierbinte. Poate fi garnisita cu felii de rosii, busuioc proaspat si o picatura de ulei de masline.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a amplifica experienta savurarii unei pizza Margherita, puteti servi un vin rosu uscat, precum Chianti Classico sau Sangiovese.

Ustensile necesare:

  • Cuptor
  • Sucitor
  • Tava de copt