Ingrediente:
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 325 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 200 g mozzarella
- 20 g frunze proaspete de busuioc
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
1. Intr-un bol, amestecati faina si sarea. Faceti o gaura in mijloc si adaugati drojdia dizolvata in apa calduta. Amestecati usor, apoi adaugati uleiul de masline.
2. Framantati aluatul timp de 5-10 minute, pana devine elastic si neted. Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca timp de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
3. Preincalziti cuptorul la 250 grade Celsius. Intindeti aluatul intr-o forma rotunda pe o tava de pizza. Adaugati sosul de rosii si distribuiti-l uniform pe suprafata aluatului.
4. Taiati mozzarella bucati si puneti-le pe deasupra sosului de rosii. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Coaceti pizza in cuptor timp de 10-15 minute, pana aluatul este usor rumenit si crocant.
Recomandare Prezentare:
Serviti pizza Margherita calda, pentru a putea savura aromele proaspete ale ingredientelor. Poate fi taiata in felii dreptunghiulare sau triunghiulare, pentru a o face mai usor de mancat.
Recomandare de vin:
Pentru a completa gustul delicios al unei bucati de pizza Margherita, puteti savura un pahar de vin rosu sec. Un Chianti clasico sau un Pinot Noir se potrivesc perfect cu aroma intensa a sosului de rosii.
Ustensile necesare:
- Tava de pizza
- Tocator de pizza
- Cuptor
- Prospop curat
- Bol pentru framantarea aluatului