Pizza Margherita – Reteta clasica italiana

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • 20 g frunze proaspete de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

1. Intr-un bol, amestecati faina si sarea. Faceti o gaura in mijloc si adaugati drojdia dizolvata in apa calduta. Amestecati usor, apoi adaugati uleiul de masline.

2. Framantati aluatul timp de 5-10 minute, pana devine elastic si neted. Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca timp de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

3. Preincalziti cuptorul la 250 grade Celsius. Intindeti aluatul intr-o forma rotunda pe o tava de pizza. Adaugati sosul de rosii si distribuiti-l uniform pe suprafata aluatului.

4. Taiati mozzarella bucati si puneti-le pe deasupra sosului de rosii. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Coaceti pizza in cuptor timp de 10-15 minute, pana aluatul este usor rumenit si crocant.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza Margherita calda, pentru a putea savura aromele proaspete ale ingredientelor. Poate fi taiata in felii dreptunghiulare sau triunghiulare, pentru a o face mai usor de mancat.

Recomandare de vin:

Pentru a completa gustul delicios al unei bucati de pizza Margherita, puteti savura un pahar de vin rosu sec. Un Chianti clasico sau un Pinot Noir se potrivesc perfect cu aroma intensa a sosului de rosii.

Ustensile necesare:

  • Tava de pizza
  • Tocator de pizza
  • Cuptor
  • Prospop curat
  • Bol pentru framantarea aluatului