Pizza Margherita – Reteta clasica italiana

Dragi prieteni,

Astazi am pregatit pentru voi o reteta clasica italiana, cea mai populara si iubita din lume: Pizza Margherita. Aceasta reteta simpla de pizza a fost numita dupa Regina Margherita a Italiei si este un adevarat simbol al bucatariei italiene.

Ingrediente:

  • 300g faina
  • 200ml apa calduta
  • 10g drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 150g sos de rosii
  • 150g mozzarella
  • cativa picaturi de ulei de masline
  • niste frunze de busuioc proaspat pentru garnisit

Instructiuni:

  1. Pregatiti aluatul punand faina intr-un bol adanc. Faceti o gropita in mijloc si adaugati drojdia dizolvata in apa calduta si sare.
  2. Framantati aluatul pana devine elastic si nu mai este lipicios.
  3. Lasati aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.
  4. Intre timp, incalziti cuptorul la temperatura optima.
  5. Dupa ce aluatul a crescut, impartiti-l in doua si intindeti fiecare bucata pe o suprafata presarata cu faina.
  6. Transferati aluatul intins pe o tava si intindeti sosul de rosii uniform pe fiecare crusta de pizza.
  7. Adaugati mozzarella taiata in felii si orice alte toppinguri preferate.
  8. Datiti un strop de ulei de masline peste fiecare pizza.
  9. Coceti pizzele in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana crusta devine aurie la margine.

Recomandare Prezentare:

Pizza Margherita poate fi servita ca atare sau acompaniata de salata verde.

Recomandare de vin de baut:

Aceasta pizza se asorteaza de minune cu un vin rosu sec si taninos precum Chianti Classico din Toscana, Italia.

Ustensile necesare:

  • Cuptor
  • Tava pentru copt
  • Bol adanc
  • Rola pentru framantat aluatul

Pofta buna!