Pizza margherita: reteta clasica si delicioasa

Ingrediente:

  • 500 g de faina
  • 325 ml de apa calda
  • 10 g de drojdie
  • 10 g de sare
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 400 g de rosii in bulion
  • 200 g de mozzarella
  • sare si piper dupa gust
  • frunze proaspete de busuioc pentru decor

Instructiuni:

  1. Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si formeaza o groapa in mijloc.
  2. Dizolva drojdia in apa calda si las-o sa stea timp de 5 minute.
  3. Toarna amestecul de drojdie peste faina si amesteca pana cand obtii un aluat omogen.
  4. Framanta aluatul pe o suprafata usor infainata timp de aproximativ 10 minute sau pana cand devine elastic si moale.
  5. Acopera aluatul cu un prosop umed si lasa-l sa creasca timp de aproximativ 1 ora, pana cand isi dubleaza volumul.
  6. Incalzeste cuptorul la 220°C.
  7. Intinde aluatul pe o suprafata infainata pana cand obtii forma dorita a pizzei.
  8. Transfera blatul de pizza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  9. Intinde bulionul de rosii uniform pe blatul de pizza.
  10. Rupe mozzarella in bucati si aranja-o pe deasupra bulionului.
  11. Potriveste gustul cu sare si piper si adauga frunzele proaspete de busuioc.
  12. Coace pizza timp de aproximativ 12-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare prezentare:

Serveste pizza margherita calda, taiata in felii. Poate fi insotita de o salata verde sau o garnitura de legume proaspete.

Recomandare de vin:

Pentru a completa gustul delicios al pizzei margherita, poti savura un vin rosu sec, precum Chianti sau Nero d’Avola.

Ustensile necesare:

  • Un bol mare
  • Tava pentru copt pizza
  • Hartie de copt
  • Mixer sau masina de paine (optional)
  • Spatula pentru pizza