Ingrediente:
- 500 g de faina
- 325 ml de apa calda
- 10 g de drojdie
- 10 g de sare
- 3 linguri de ulei de masline
- 400 g de rosii in bulion
- 200 g de mozzarella
- sare si piper dupa gust
- frunze proaspete de busuioc pentru decor
Instructiuni:
- Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si formeaza o groapa in mijloc.
- Dizolva drojdia in apa calda si las-o sa stea timp de 5 minute.
- Toarna amestecul de drojdie peste faina si amesteca pana cand obtii un aluat omogen.
- Framanta aluatul pe o suprafata usor infainata timp de aproximativ 10 minute sau pana cand devine elastic si moale.
- Acopera aluatul cu un prosop umed si lasa-l sa creasca timp de aproximativ 1 ora, pana cand isi dubleaza volumul.
- Incalzeste cuptorul la 220°C.
- Intinde aluatul pe o suprafata infainata pana cand obtii forma dorita a pizzei.
- Transfera blatul de pizza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Intinde bulionul de rosii uniform pe blatul de pizza.
- Rupe mozzarella in bucati si aranja-o pe deasupra bulionului.
- Potriveste gustul cu sare si piper si adauga frunzele proaspete de busuioc.
- Coace pizza timp de aproximativ 12-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
Recomandare prezentare:
Serveste pizza margherita calda, taiata in felii. Poate fi insotita de o salata verde sau o garnitura de legume proaspete.
Recomandare de vin:
Pentru a completa gustul delicios al pizzei margherita, poti savura un vin rosu sec, precum Chianti sau Nero d’Avola.
Ustensile necesare:
- Un bol mare
- Tava pentru copt pizza
- Hartie de copt
- Mixer sau masina de paine (optional)
- Spatula pentru pizza