Pizza margherita – reteta italiana autentica

Ingrediente

– 500g de faina alba

– 325ml de apa calduta

– 7g de drojdie uscata

– 1 lingurita de sare

– 2 linguri de ulei de masline

Instructiuni

1. Intr-un castron mare, amesteca faina si sarea. Adauga drojdia uscata peste apa calduta si las-o sa se activeze timp de 5 minute.

2. Toarna amestecul de drojdie si apa peste faina si framanta timp de aproximativ 10 minute, pana cand obtii o bila neteda si elastica de aluat.

3. Acopera castronul cu un prosop curat si lasa-l sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 1 ora, pana cand aluatul se dubleaza in volum.

4. Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in doua bucati egale si formeaza din fiecare bucata o bila rotunda.

Prezentare

Serveste pizza calda, proaspata din cuptor cu lemne. Poti adauga un strop de ulei de masline extra virgin sau frunze proaspete de busuioc pentru a intensifica aromele.

Recomandare de vin

Pizza margherita se potriveste excelent cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti Classico din regiunea Toscana, Italia. Acest tip de vin are arome de cirese si condimente care se completeaza perfect cu savoarea pizza.

Ustensile necesare

– Cuptor cu lemne sau cuptor electric

– Tava pentru pizza

– Cleste pentru scoaterea pizzei din cuptor