Pizza Margherita – Reteta italiana traditionala

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 100 ml apa calduta
  • 5 g drojdie proaspata
  • 5 g sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 150 g mozzarella
  • 10 frunze de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amestecati faina cu sarea si adaugati apa treptat. Framantati aluatul pana devine elastic.
  2. Lasati aluatul sa creasca timp de o ora, pana isi dubleaza volumul.
  3. Rupeti mozzarella in bucati mici si tocati frunzele de busuioc.
  4. Puneti sosul de rosii pe aluatul pregatit si distribuiti-l uniform.
  5. Asezati bucatile de mozzarella pe sosul de rosii si presarati busuiocul tocat deasupra.
  6. Saram si piparam dupa gust.
  7. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de 10-12 minute.

Recomandare Prezentare:

Pizza Margherita poate fi servita ca fel principal alaturi de o salata verde proaspata.

Recomandare de vin:

Pentru a completa gustul intens si puternic al pizzei Margherita, recomandam un vin rosu sec, precum Chianti sau Sangiovese.

Ustensile necesare:

  • Un bol mare
  • O lingura de lemn
  • Un cuptor
  • O tava de copt
  • O spatula