Pizza Margherita – Reteta Traditionala Italiana

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 10 g drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • busuioc proaspat
  • sare si piper

Instructiuni:

  1. Se amesteca drojdia cu apa calduta si se lasa sa se activeze timp de 10 minute.
  2. Intr-un bol mare, se amesteca faina cu sarea si se formeaza un crater in mijloc.
  3. Se toarna amestecul de drojdie in crater si se adauga uleiul de masline.
  4. Se framanta aluatul timp de 10-15 minute, pana devine elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop umed si se lasa la crescut timp de 1 ora.
  5. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in doua bucati egale si se intinde fiecare bucata pe o suprafata infainata, formand doua cercuri de aproximativ 30 cm diametru.
  6. Pe fiecare cerc de aluat, se intinde sosul de rosii, apoi se adauga mozzarella taiata rondele si busuiocul proaspat tocat.
  7. Se presara sare si piper dupa gust.
  8. Pizza se coace in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius timp de 10-15 minute sau pana cand marginea aluatului devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare:

Pizza Margherita poate fi servita simpla sau acompaniata de salata verde. Este delicioasa si calda, dar poate fi savurata si la temperatura camerei. Pentru a adauga textura si arome suplimentare, puteti presara parmezan ras deasupra pizzei inainte de a o coace.

Recomandare Vin:

Pentru a completa perfect gustul pizzei Margherita, recomandam un vin rosu sec, precum Chianti sau Barbera d’Asti.

Ustensile Necesare:

  • Castron mare
  • Rotitoare pentru pizza
  • Sită pentru făină
  • Tăvi de copt pentru pizza
  • Sticla de măsurat
  • Cuptor