Pizza Margherita: Reteta traditionala italiana

Ingredients

  • 300g faina
  • 200ml apa calda
  • 10g drojdie
  • 5g sare
  • Oregano
  • 200g mozzarella
  • 2 rosii
  • Ulei de masline

Instructiuni

  1. Pregatiti aluatul amestecand faina cu apa calda, drojdia si sarea.
  2. Framantati aluatul pana devine elastic si apoi lasati-l la crescut timp de o ora.
  3. Pregatiti sosul de rosii prin mixarea rosiilor proaspete cu oregano si ulei de masline.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l pe o tava si puneti sosul de rosii, feliile de mozzarella si oregano.
  5. Coaceti pizza la temperatura mare timp de 10-15 minute sau pana crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare

Serviti pizza Margherita calda, proaspata din cuptor si presarata cu frunze de busuioc proaspat.

Recomandare de Vin

Pentru a insoți aceasta delicioasa pizza, recomand un vin rosu sec, precum Chianti Classico din Toscana, Italia.

Ustensile Necesare

  • Tava pentru pizza
  • Furculita pentru framantat aluatul
  • Mixer sau blender pentru sosul de rosii
  • Cutit si tocator pentru felierea rosiilor si mozzarellei