Pizza Margherita – Reteta traditionala italiana

Dragii mei, astazi am pregatit pentru voi o reteta clasica italiana, care a cucerit milioane de oameni din intreaga lume – Pizza Margherita. Aceasta delicioasa combinatie intre blat subtire si crocant, sos de rosii aromat, mozzarella proaspata si frunze parfumate de busuioc te va face sa te simti ca intr-o mica excursie culinara in Italia.

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • Frunze de busuioc proaspat
  • Sare si piper

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amesteca faina cu sarea. Intr-un alt bol mai mic, dizolva drojdia in apa calduta si lasa-o sa se activeze timp de 10 minute.
  2. Toarna apa cu drojdia activata peste faina si framanta pana obtii un aluat elastic si nelipicios. Adauga uleiul de masline si continua sa framanti pana cand este bine incorporat.
  3. Aseaza aluatul intr-un bol uns cu ulei si lasa-l sa creasca timp de o ora, intr-un loc cald si fara curenti de aer.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l in forma dorita si pune-l pe o tava de pizza tapetata cu hartie de copt.
  5. Intinde sosul de rosii uniform pe blatul de pizza. Taie mozzarella felii subtiri si aseaza-le deasupra sosului de rosii.
  6. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si aseaza frunzele proaspete de busuioc.
  7. Da tava la cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius si coace timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand blatul este rumenit si crocant.

Recomandare Prezentare:

Serveste pizza Margherita calda, taiata in felii generoase, alaturi de o salata verde proaspata. Bucura-te de savoarea autentica italiana alaturi de cei dragi!

Recomandare de vin de baut:

Pentru a completa aceasta delicioasa pizza Margherita, iti recomand un vin rosu sec, precum un Chianti din Toscana sau un Barbera d’Asti din Piemont.

Ustenstile necesare:

  • Cuptor
  • Tava de pizza
  • Cauciuc pentru framantat
  • Bol pentru aluat
  • Mixer (optional)