Dragii mei, astazi am pregatit pentru voi o reteta clasica italiana, care a cucerit milioane de oameni din intreaga lume – Pizza Margherita. Aceasta delicioasa combinatie intre blat subtire si crocant, sos de rosii aromat, mozzarella proaspata si frunze parfumate de busuioc te va face sa te simti ca intr-o mica excursie culinara in Italia.
Ingrediente:
- 400 g faina
- 250 ml apa calduta
- 10 g drojdie proaspata
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 200 g mozzarella
- Frunze de busuioc proaspat
- Sare si piper
Instructiuni:
- Intr-un bol, amesteca faina cu sarea. Intr-un alt bol mai mic, dizolva drojdia in apa calduta si lasa-o sa se activeze timp de 10 minute.
- Toarna apa cu drojdia activata peste faina si framanta pana obtii un aluat elastic si nelipicios. Adauga uleiul de masline si continua sa framanti pana cand este bine incorporat.
- Aseaza aluatul intr-un bol uns cu ulei si lasa-l sa creasca timp de o ora, intr-un loc cald si fara curenti de aer.
- Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l in forma dorita si pune-l pe o tava de pizza tapetata cu hartie de copt.
- Intinde sosul de rosii uniform pe blatul de pizza. Taie mozzarella felii subtiri si aseaza-le deasupra sosului de rosii.
- Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si aseaza frunzele proaspete de busuioc.
- Da tava la cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius si coace timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand blatul este rumenit si crocant.
Recomandare Prezentare:
Serveste pizza Margherita calda, taiata in felii generoase, alaturi de o salata verde proaspata. Bucura-te de savoarea autentica italiana alaturi de cei dragi!
Recomandare de vin de baut:
Pentru a completa aceasta delicioasa pizza Margherita, iti recomand un vin rosu sec, precum un Chianti din Toscana sau un Barbera d’Asti din Piemont.
Ustenstile necesare:
- Cuptor
- Tava de pizza
- Cauciuc pentru framantat
- Bol pentru aluat
- Mixer (optional)