Pizza Margherita – Reteta traditionala italiana

Ingrediente:

  • 250g faina
  • 175ml apa calduta
  • 5g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 200g bulion de rosii
  • 150g mozzarella
  • 10 frunze de busuioc
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare si piper, dupa gust

Instructiuni:

  1. Intr-un castron, dizolvati drojdia in apa calduta si adaugati 100g faina. Amestecati pana cand compozitia devine omogena si lasati-o la dospit timp de 15 minute.
  2. Adaugati restul de faina si sarea in castron si framantati bine aluatul pana cand acesta devine elastic. Lasati aluatul la dospit timp de aproximativ 1 ora.
  3. Intre timp, incalziti cuptorul la temperatura maxima.
  4. Rulati aluatul pe o suprafata presarata cu faina si intindeti-l in forma rotunda.
  5. Puneti aluatul pe o tava pentru pizza si ungeti-l cu bulion de rosii. Adaugati mozzarella taiata felii si presarati frunzele de busuioc. Condimentati cu sare, piper si ulei de masline.
  6. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza Margherita calda, alaturi de o salata proaspata de sezon.

Recomandare de vin:

Pentru a completa gustul delicios al acestei pizza, puteti savura un vin rosu uscat, precum Chianti sau Merlot.

Ustensile necesare:

  • O tava pentru pizza
  • O lingura pentru unti aluatul
  • O spatula pentru scoaterea pizzei din cuptor