Ingrediente:
- 250g faina
- 175ml apa calduta
- 5g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 200g bulion de rosii
- 150g mozzarella
- 10 frunze de busuioc
- 1 lingurita ulei de masline
- sare si piper, dupa gust
Instructiuni:
- Intr-un castron, dizolvati drojdia in apa calduta si adaugati 100g faina. Amestecati pana cand compozitia devine omogena si lasati-o la dospit timp de 15 minute.
- Adaugati restul de faina si sarea in castron si framantati bine aluatul pana cand acesta devine elastic. Lasati aluatul la dospit timp de aproximativ 1 ora.
- Intre timp, incalziti cuptorul la temperatura maxima.
- Rulati aluatul pe o suprafata presarata cu faina si intindeti-l in forma rotunda.
- Puneti aluatul pe o tava pentru pizza si ungeti-l cu bulion de rosii. Adaugati mozzarella taiata felii si presarati frunzele de busuioc. Condimentati cu sare, piper si ulei de masline.
- Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare:
Serviti pizza Margherita calda, alaturi de o salata proaspata de sezon.
Recomandare de vin:
Pentru a completa gustul delicios al acestei pizza, puteti savura un vin rosu uscat, precum Chianti sau Merlot.
Ustensile necesare:
- O tava pentru pizza
- O lingura pentru unti aluatul
- O spatula pentru scoaterea pizzei din cuptor