Ingrediente:
- 400g faina
- 250ml apa calduta
- 25g drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- 4 linguri ulei de masline
- 200g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 10 frunze de busuioc
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Intr-un castron mare, amestecati faina cu sarea. Intr-un alt castron, dizolvati drojdia in apa calduta.
- Turnati amestecul de drojdie peste faina si framantati pana obtineti un aluat elastic si omogen.
- Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca timp de aproximativ 1 ora sau pana se dubleaza in volum.
- Incalziti cuptorul la 220 de grade Celsius.
- Impartiti aluatul in doua bucati egale si intindeti fiecare bucati intr-un cerc cu grosimea dorita.
- Asezati fiecare cerc de aluat pe o tava de copt si puneti sosul de rosii pe fiecare bucata de aluat, lasand marginile libere. Desfaceti mozzarella si puneti bucatele pe pizza. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
- Coaceti pizza timp de 10-15 minute sau pana cand marginea crustei devine aurie si crocanta.
- Scoateti pizza din cuptor si presarati frunzele de busuioc proaspete pe deasupra. Lasati sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a o taia si a o servi.
Recomandare Prezentare:
Serviti pizza Margherita dreapta de la cuptor pentru a-i pastra caldura si pentru a savura crusta crocanta. Taiati pizza in triunghiuri si serviti-o alaturi de un sos de iaurt sau ketchup.
Recomandare de vin:
Pizza Margherita se potriveste foarte bine cu un vin rosu uscat, precum Chianti sau Sangiovese. Aceste vinuri complementeaza perfect aromele tomatelor si ale mozzarellei.
Ustensile necesare:
- Tava de copt
- Cuptor
- Castron
- Foarfeca de bucatarie
- Furculita
- Cutit pentru taiat pizza