Pizza Margherita – Reteta traditionala italiana

Ingrediente:

  • 400g faina
  • 250ml apa calduta
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200g sos de rosii
  • 200g mozzarella
  • 10 frunze de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Intr-un castron mare, amestecati faina cu sarea. Intr-un alt castron, dizolvati drojdia in apa calduta.
  2. Turnati amestecul de drojdie peste faina si framantati pana obtineti un aluat elastic si omogen.
  3. Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca timp de aproximativ 1 ora sau pana se dubleaza in volum.
  4. Incalziti cuptorul la 220 de grade Celsius.
  5. Impartiti aluatul in doua bucati egale si intindeti fiecare bucati intr-un cerc cu grosimea dorita.
  6. Asezati fiecare cerc de aluat pe o tava de copt si puneti sosul de rosii pe fiecare bucata de aluat, lasand marginile libere. Desfaceti mozzarella si puneti bucatele pe pizza. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  7. Coaceti pizza timp de 10-15 minute sau pana cand marginea crustei devine aurie si crocanta.
  8. Scoateti pizza din cuptor si presarati frunzele de busuioc proaspete pe deasupra. Lasati sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a o taia si a o servi.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza Margherita dreapta de la cuptor pentru a-i pastra caldura si pentru a savura crusta crocanta. Taiati pizza in triunghiuri si serviti-o alaturi de un sos de iaurt sau ketchup.

Recomandare de vin:

Pizza Margherita se potriveste foarte bine cu un vin rosu uscat, precum Chianti sau Sangiovese. Aceste vinuri complementeaza perfect aromele tomatelor si ale mozzarellei.

Ustensile necesare:

  • Tava de copt
  • Cuptor
  • Castron
  • Foarfeca de bucatarie
  • Furculita
  • Cutit pentru taiat pizza