Pizza Margherita – Reteta traditionala italiana

Ingrediente

  • 350g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 200ml apa calda
  • 4 linguri ulei de masline
  • 150g sos de rosii
  • 150g mozzarella
  • 6 rosii cherry
  • 10 frunze de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Intr-un bol mare, amestecati faina, sare si drojdia. Adaugati apa calda si uleiul de masline si framantati aluatul timp de 5-10 minute.
  2. Asezati aluatul intr-un bol uns cu ulei si acoperiti-l cu folie alimentara. Lasati-l sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
  3. Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l intr-o forma rotunda pe o planseta presarata cu faina.
  4. Incalziti cuptorul la 220°C. Intindeti sosul de rosii peste aluat si adaugati mozzarella taiata felii, rosiile cherry taiate in jumatate si frunzele de busuioc.
  5. Coaceti pizza in cuptor timp de 12-15 minute sau pana cand marginile devin usor rumenite.

Recomandare Prezentare

Serviti pizza Margherita calda, cu frunze de busuioc proaspete presarate deasupra. Este perfecta atat ca fel principal, cat si ca aperitiv.

Recomandare de vin

Pentru a insoti gustul delicios al pizzei Margherita, va recomandam un vin rosu sec, precum Chianti sau Barbera d’Asti.

Ustensile necesare

Pentru prepararea acestei retete aveti nevoie de o planseta pentru intins aluatul, un bol mare pentru framantat, un cuptor pentru coacere si un cutit pentru feliat pizza.