Pizza Napoletana

Ingredientele

  • 500 g faina tip 00
  • 325 ml apa filtrata (la temperatura camerei)
  • 10 g sare
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 ml ulei de masline
  • 800 ml sos de rosii
  • 300 g mozzarella
  • 200 g salam/pastrama
  • Masline negre
  • Oregano

Instructiuni

  1. Intr-un vas, amestecati faina cu sarea. Intr-un alt vas, dizolvati drojdia in apa si lasati-o sa stea timp de 10 minute. Turnati apa cu drojdie peste faina si framantati pana obtineti un aluat omogen. Adaugati treptat uleiul de masline si framantati in continuare.
  2. Acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa dospeasca timp de aproximativ 2 ore, la temperatura camerei.
  3. Dupa ce aluatul a dosit, impartiti-l in bile de dimensiuni egale si lasati-le sa dospeasca timp de inca o ora, acoperite cu un prosop umed.
  4. Intre timp, incalziti cuptorul la temperatura maxima.
  5. Rulati fiecare bila de aluat intr-o foaie subtire, utilizand putina faina pentru a preveni lipirea. Asezati foile de aluat pe tavi de pizza.
  6. Acoperiti fiecare foaie cu sos de rosii, mozzarella, salam/pastrama, masline si oregano.
  7. Coaceti pizz-urile timp de 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie.

Recomandare Prezentare

Serviti pizza calda, imediat dupa ce a fost scoasa din cuptor, pentru a beneficia de gustul si textura crocanta a crustei.

Recomandare Vin

Pentru a acompania orice fel de pizza, un vin rosu sec, precum un Chianti sau un Sangiovese, este alegerea potrivita.

Ustensile necesare

  • Tava de pizza
  • Furculita de pizza
  • Cutit pentru taierea pizzei