Ingredientele
- 500 g faina tip 00
- 325 ml apa filtrata (la temperatura camerei)
- 10 g sare
- 5 g drojdie uscata
- 50 ml ulei de masline
- 800 ml sos de rosii
- 300 g mozzarella
- 200 g salam/pastrama
- Masline negre
- Oregano
Instructiuni
- Intr-un vas, amestecati faina cu sarea. Intr-un alt vas, dizolvati drojdia in apa si lasati-o sa stea timp de 10 minute. Turnati apa cu drojdie peste faina si framantati pana obtineti un aluat omogen. Adaugati treptat uleiul de masline si framantati in continuare.
- Acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa dospeasca timp de aproximativ 2 ore, la temperatura camerei.
- Dupa ce aluatul a dosit, impartiti-l in bile de dimensiuni egale si lasati-le sa dospeasca timp de inca o ora, acoperite cu un prosop umed.
- Intre timp, incalziti cuptorul la temperatura maxima.
- Rulati fiecare bila de aluat intr-o foaie subtire, utilizand putina faina pentru a preveni lipirea. Asezati foile de aluat pe tavi de pizza.
- Acoperiti fiecare foaie cu sos de rosii, mozzarella, salam/pastrama, masline si oregano.
- Coaceti pizz-urile timp de 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie.
Recomandare Prezentare
Serviti pizza calda, imediat dupa ce a fost scoasa din cuptor, pentru a beneficia de gustul si textura crocanta a crustei.
Recomandare Vin
Pentru a acompania orice fel de pizza, un vin rosu sec, precum un Chianti sau un Sangiovese, este alegerea potrivita.
Ustensile necesare
- Tava de pizza
- Furculita de pizza
- Cutit pentru taierea pizzei