Delecteaza-te cu aroma si savoarea autentica a celebrei Pizze Napoletane, unul dintre cele mai indragite preparate culinare din lume. Aceasta reteta traditionala din Napoli este recunoscuta pentru aluatul sau pufos si aromele intense de rosii si mozzarella.
Ingrediente
- 500 g faina
- 300 ml apa calduta
- 10 g drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 300 g sos de rosii
- 200 g mozzarella
- 50 g parmezan
- ulei de masline extra virgin
- frunze de busuioc proaspat
- sare si piper
Instructiuni
- Pregatiti aluatul: intr-un bol mare, amestecati faina cu sarea si zaharul. In alt bol, dizolvati drojdia in apa calduta si lasati-o sa se activeze timp de 10 minute.
- Turnati amestecul de drojdie in bolul cu faina si framantati bine pentru a forma un aluat omogen.
- Acoperiti aluatul cu un prosop umed si lasati-l sa creasca timp de aproximativ o ora, sau pana cand isi dubleaza volumul.
- Intre timp, preparati sosul de rosii: intr-un vas, amestecati sosul de rosii cu sare si piper dupa gust.
- Preincalziti cuptorul la 250°C.
- Rupeti mozzarella in bucatele mici si razuiti parmezanul.
- Impartiti aluatul in doua bile si intindeti fiecare bucata pe o suprafata infainata, formand doua cercuri de dimensiuni egale.
- Ungeti fiecare cerc de aluat cu ulei de masline si intindeti sosul de rosii uniform pe suprafata acestora.
- Presarati bucatele de mozzarella si parmezan pe deasupra sosului.
- Cu ajutorul unei spatule, transferati pizza pe o tava prevazuta cu hartie de copt.
- Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand marginile sunt aurii si crocante.
Recomandare Prezentare
Pizza Napoletana este delicioasa servita proaspata, direct din cuptor. Poate fi decorata cu frunze de busuioc proaspat, pentru a-i adauga o aroma mediteraneana si un aspect colorat.
Recomandare Vin
Datorita ingredientelor sale bogate si complexe, Pizza Napoletana se potriveste de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi un Chianti sau un Merlot. Acesta va contrabalansa aromele intense ale sosului de rosii si ale branzeturilor.
Ustensile Necesare
- Cuptor
- Tava de copt
- Spatula
- Bol
- Produse pentru framantat aluatul
- Hartie de copt