Ingrediente:
- 500g de faina alba
- 350ml de apa calda
- 15g de drojdie proaspata
- 10g de sare
- 200g de sos de rosii
- 150g de mozzarella
- 50g de parmezan
- 50g de ulei de masline
- Oregano proaspat
- Busuioc proaspat
Instructiuni:
Pentru aluat, amestecati faina cu sarea intr-un castron mare. In mod separat, dizolvati drojdia in apa calda si lasati-o sa se odihneasca timp de 5 minute. Adaugati drojdia dizolvata in apa la amestecul de faina si framantati timp de aproximativ 10 minute, sau pana cand aluatul devine elastic.
Acoperiti castronul cu un prosop umed si lasati aluatul sa creasca timp de aproximativ o ora, sau pana cand acesta isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, rulati-l intr-o crusta rotunda cu grosimea dorita. Puneti sosul de rosii pe suprafata crustei si distribuiti-l uniform.
Adaugati mozzarella si parmezanul deasupra sosului. Condimentati cu oregano si busuioc proaspat.
Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 250°C timp de aproximativ 15-20 de minute, sau pana cand crusta este aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare:
Serviti pizza calda, taiata in felii triunghiulare.
Recomandare de vin:
Oferiti un pahar de vin rosu Chianti pentru a acompania gustul autentic al pizzei napoletane.
Ustensile necesare:
- Castron mare
- Tocator
- Roluitor
- Tava de copt
- Foliu de copt