Pizza Napoletana – Reteta autentica italiana

Ingrediente:

  • 500g faina tip ’00’
  • 325ml apa filtrata
  • 10g sare
  • 3g drojdie
  • 400g sos de rosii
  • 200g mozzarella
  • 100g salam
  • 50g masline negre
  • oregano, ulei de masline

Instructiuni:

Pentru aluat: intr-un castron adauga faina si sarea si amesteca. Adauga drojdia in apa calduta si las-o sa se activeze timp de 10 minute. Toarna apa cu drojdie peste faina si amesteca pana obtii un aluat omogen. Framanta aluatul timp de 10 minute, apoi lasa-l la dospit intr-un loc cald timp de 2 ore.

Pentru umplutura: intinde aluatul intr-o forma rotunda sau ovala si adauga sosul de rosii uniform. Taie mozzarella in bucati mici si aseaza-le deasupra sosului de rosii. Adauga felii de salam si masline negre si presara putin oregano peste.

Copt: preincalzeste cuptorul la 250°C. Pune pizza pe o piatra speciala pentru pizza sau pe o tava de copt si bag-o in cuptor pentru aproximativ 10-12 minute sau pana cand aluatul este auriu.

Recomandare Prezentare:

Serveste pizza calda si proaspata, taiata in bucati patrate sau triunghiulare, precum la pizzeriile din Napoli.

Recomandare de Vin:

Pizza Napoletana se asorteaza de obicei cu vin rosu negru cu personalitate, cum ar fi Chianti Classico sau Aglianico del Vulture.

Ustensile necesare:

  • Tava pentru copt sau piatra pentru pizza
  • Cuptor
  • Castron
  • Furculita
  • Mixer