Ingrediente:
- 500g faina tip ’00’
- 325ml apa filtrata
- 10g sare
- 3g drojdie
- 400g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 100g salam
- 50g masline negre
- oregano, ulei de masline
Instructiuni:
Pentru aluat: intr-un castron adauga faina si sarea si amesteca. Adauga drojdia in apa calduta si las-o sa se activeze timp de 10 minute. Toarna apa cu drojdie peste faina si amesteca pana obtii un aluat omogen. Framanta aluatul timp de 10 minute, apoi lasa-l la dospit intr-un loc cald timp de 2 ore.
Pentru umplutura: intinde aluatul intr-o forma rotunda sau ovala si adauga sosul de rosii uniform. Taie mozzarella in bucati mici si aseaza-le deasupra sosului de rosii. Adauga felii de salam si masline negre si presara putin oregano peste.
Copt: preincalzeste cuptorul la 250°C. Pune pizza pe o piatra speciala pentru pizza sau pe o tava de copt si bag-o in cuptor pentru aproximativ 10-12 minute sau pana cand aluatul este auriu.
Recomandare Prezentare:
Serveste pizza calda si proaspata, taiata in bucati patrate sau triunghiulare, precum la pizzeriile din Napoli.
Recomandare de Vin:
Pizza Napoletana se asorteaza de obicei cu vin rosu negru cu personalitate, cum ar fi Chianti Classico sau Aglianico del Vulture.
Ustensile necesare:
- Tava pentru copt sau piatra pentru pizza
- Cuptor
- Castron
- Furculita
- Mixer