Ingrediente
– 500 g faina tip 00
– 325 ml apa calduta
– 15 g drojdie proaspata
– 2 lingurite sare
Instructiuni
1. Incepe prin dizolvarea drojdiei in apa calduta si las-o deoparte timp de 10 minute, pana se activeaza.
2. Intr-un bol mare, amesteca faina si sarea, apoi adauga drojdia activata si amesteca bine. Cand compozitia devine omogena, framanta aluatul timp de 10-15 minute, pana devine neted si elastic.
3. Acopera bolul cu un prosop umed si lasa-l sa creasca intr-un loc cald timp de 2 ore, pana isi dubleaza volumul.
4. Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in bile mici de aproximativ 130-150g fiecare si modeleaza-le intr-o forma rotunda. Lasă bilele de aluat la dospit încă 30 de minute.
Recomandare Prezentare
Serveste pizza cu o ceasca de ulei de masline extravirgin si arome proaspete de busuioc sau oregano.
Recomandare de vin de baut
Pizza Napoletana se potriveste de minune cu un vin rosu, uscat si aromat, cum ar fi un Chianti italian.
Ustensile Necesare
– Bol mare pentru framantarea aluatului
– Prosoap umed pentru a acoperi bolul in timpul dospirii
– Placi pentru copt pizza