Pizza – Reteta italiana traditionala

Ingrediente

  • 500g de faina
  • 300ml de apa
  • 7g de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 200g de sos de rosii
  • 200g de mozzarella
  • 100g de salam
  • 150g de ciuperci
  • 100g de masline negre
  • Oregano si busuioc pentru condimentare

Instructiuni

1. Intr-un castron mare, amestecati faina cu drojdia si sarea. Adaugati treptat apa si uleiul de masline, framantand pana obtineti un aluat elastic.

2. Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca timp de aproximativ o ora, la temperatura camerei.

3. Dupa ce aluatul a crescut, impartiti-l in doua parti egale si intindeti-le pe o suprafata infainata, formand doua discuri de grosime medie.

4. Intindeti sosul de rosii pe fiecare disc de aluat si adaugati mozzarella, salam, ciuperci si masline. Presarati oregano si busuioc.

5. Incalziti cuptorul la 250 de grade Celsius si coaceti pizzele timp de aproximativ 10-15 minute, pana aluatul este crocant si topping-ul este auriu.

Recomandare Prezentare

Serviti pizza calda, in felii, pe o farfurie mare. Puteti presara putin parmezan ras deasupra pentru un gust mai intens.

Recomandare de Vin

Pizza se asorteaza de minune cu un vin rosu uscat, precum Chianti sau Barolo, care au arome bogate si tanini puternici pentru a se potrivi cu gustul intens al pizzei.

Ustensile Necesare

  • Un castron mare
  • Un prosop curat
  • O suprafata infainata
  • O rola de patisor
  • O tava de copt rotunda