Ingrediente:
- 500g faina
- 300ml apa calduta
- 25g drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 200g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 150g sunca presata
- 100g ciuperci proaspete
- 50g masline negre fara samburi
- 50g parmezan ras
Instructiuni:
1. Amestecati faina cu sare intr-un castron mare.
2. In alt castron, dizolvati drojdia in apa calda si lasati sa se activeze timp de 10 minute.
3. Turnati amestecul de drojdie peste faina si adaugati uleiul de masline.
4. Framantati aluatul timp de 10 minute, pana devine elastic.
5. Acoperiti aluatul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca timp de o ora, pana isi dubleaza volumul.
6. Intindeti aluatul cu ajutorul unui sucitor si asezati-l intr-o tava de pizza.
7. Ungem aluatul cu sos de rosii si adaugam toppingurile preferate peste sos.
8. Coacem pizza la temperatura de 200 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute, pana crusta devine aurie.
Recomandare Prezentare:
Puteti servi pizza calda, cu toppingurile dorite si alaturi de o salata proaspata.
Recomandare vin de baut:
Un vin rosu uscat precum Sangiovese sau Chianti este alegerea perfecta pentru a acompania o pizza traditionala italiana.
Ustensile necesare:
- Tava de pizza
- Sucitor
- Cupe de masurat
- Kenwood Chef XL Titanium