Prepararea autentica a paella spaniola

Intr-un vas mare, se adauga ulei de masline si se incinge la foc mediu. Se adauga morcovii si ceapa si se soteaza pana cand legumele devin moi, dar nu au culoare. Se adauga ardeiul gras si se soteaza timp de cateva minute.

Se adauga usturoiul si se soteaza timp de aproximativ 30 de secunde, pana cand eliberati aromele. Se adauga orezul si se amesteca bine pentru a se asigura ca este acoperit cu ulei si condimente.

Se adauga rosii zdrobite si bulionul si se amesteca bine. Se adauga boia dulce, sare si paprika afumata si se amesteca din nou. Se aduce lichidul la fierbere si se reduce focul la foc mic.

Acoperiti vasul cu un capac si gatiti timp de aproximativ 15 minute, sau pana cand orezul este aproape fiert. Adaugati crevetii, midii si puiul si amestecati usor.

Gatiti paella timp de aproximativ 5-7 minute, sau pana cand fructele de mare sunt gatite si au deschis cochilia si puiul este gatit complet. Se acopera vasul cu un prosop curat timp de cateva minute.