Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 vinete
- 2 ardei grasi
- 4 rosii
- 2 cepe mari
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita cimbru uscat
Instructiuni:
- Curatati si taiati legumele in bucatele mari.
- Intr-o tigaie mare, incingeti uleiul de masline si adaugati ceapa taiata marunt si usturoiul tocat. Caliti-le timp de 1-2 minute pana devin translucente.
- Adaugati restul legumelor si condimentati cu sare, piper si cimbru. Amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 20 minute, sau pana cand legumele se inmoaie.
- Serviti ratatouille cald, alaturi de o felie crocanta de paine sau ca garnitura la carne sau peste.
Prezentare:
Ratatouille este un preparat traditional francez, originar din regiunea Provincia. Este o garnitura delicioasa si sanatoasa, plina de arome mediteraneene. Poate fi servit cald sau rece, ca fel principal sau ca garnitura.
Vin recomandat:
Pentru a completa gustul ratatouille-ului, recomandam un vin rosu uscat, precum un Merlot sau un Pinot Noir.
Ustensile necesare:
- Tigaie mare
- Cutit
- Ceasca de masura
- Tavi de copt