Ratatouille

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita cimbru uscat

Instructiuni:

  1. Curatati si taiati legumele in bucatele mari.
  2. Intr-o tigaie mare, incingeti uleiul de masline si adaugati ceapa taiata marunt si usturoiul tocat. Caliti-le timp de 1-2 minute pana devin translucente.
  3. Adaugati restul legumelor si condimentati cu sare, piper si cimbru. Amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 20 minute, sau pana cand legumele se inmoaie.
  4. Serviti ratatouille cald, alaturi de o felie crocanta de paine sau ca garnitura la carne sau peste.

Prezentare:

Ratatouille este un preparat traditional francez, originar din regiunea Provincia. Este o garnitura delicioasa si sanatoasa, plina de arome mediteraneene. Poate fi servit cald sau rece, ca fel principal sau ca garnitura.

Vin recomandat:

Pentru a completa gustul ratatouille-ului, recomandam un vin rosu uscat, precum un Merlot sau un Pinot Noir.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Cutit
  • Ceasca de masura
  • Tavi de copt