Ratatouille

Ingrediente:

  • 1 vinete mare
  • 2 dovlecei mari
  • 2 ardei capia
  • 4 rosii mari
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite amestec de ierburi uscate (busuioc, oregano, tarhon)
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Taiati vinetele, dovleceii, ardeii capia si ceapa in cubulete mici.
  2. Curatati usturoiul si pisati-l bine.
  3. Puneti uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu.
  4. Adaugati legumele taiate si usturoiul pisat si lasati-le la calit timp de aproximativ 10 minute pana se inmoaie legumele.
  5. Adaugati apoi rosiile taiate in cubulete.
  6. Lasati preparatul sa fiarba la foc mic pentru inca 20 de minute, amestecand din cand in cand.
  7. Adaugati amestecul de ierburi uscate, sare si piper dupa gust.
  8. Asezati preparatul intr-un vas de yena si introduceti-l la cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute.
  9. Serviti Ratatouille-ul drept fel principal sau alaturi de carne la gratar.

Recomandare Prezentare:

Ratatouille poate fi servit ca atare sau alaturi de orez fiert sau cartofi natur. Ornati preparatul cu frunze de busuioc proaspete pentru un aspect deosebit.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a completa savoarea Ratatouille-ului, recomandam sa il serviti alaturi de un vin rosu uscat, precum un Pinot Noir sau un Merlot.

Ustensile necesare:

  • Un cutit
  • O tigaie adanca
  • Un vas de yena
  • O lingura de lemn
  • O farfurie de prezentare