Ingrediente:
- 1 vinete mare
- 2 dovlecei mari
- 2 ardei capia
- 4 rosii mari
- 1 ceapa mare
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite amestec de ierburi uscate (busuioc, oregano, tarhon)
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Taiati vinetele, dovleceii, ardeii capia si ceapa in cubulete mici.
- Curatati usturoiul si pisati-l bine.
- Puneti uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu.
- Adaugati legumele taiate si usturoiul pisat si lasati-le la calit timp de aproximativ 10 minute pana se inmoaie legumele.
- Adaugati apoi rosiile taiate in cubulete.
- Lasati preparatul sa fiarba la foc mic pentru inca 20 de minute, amestecand din cand in cand.
- Adaugati amestecul de ierburi uscate, sare si piper dupa gust.
- Asezati preparatul intr-un vas de yena si introduceti-l la cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute.
- Serviti Ratatouille-ul drept fel principal sau alaturi de carne la gratar.
Recomandare Prezentare:
Ratatouille poate fi servit ca atare sau alaturi de orez fiert sau cartofi natur. Ornati preparatul cu frunze de busuioc proaspete pentru un aspect deosebit.
Recomandare de vin de baut:
Pentru a completa savoarea Ratatouille-ului, recomandam sa il serviti alaturi de un vin rosu uscat, precum un Pinot Noir sau un Merlot.
Ustensile necesare:
- Un cutit
- O tigaie adanca
- Un vas de yena
- O lingura de lemn
- O farfurie de prezentare