Ingrediente
- 2 dovlecei
- 2 vinete
- 2 ardei grasi rosii
- 2 rosii
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper, dupa gust
- 1 lingurita cimbru uscat
Instructiuni
- Frecam dovleceii si vinetele cu sare si le lasam sa se odihneasca pentru aproximativ 30 de minute pentru a elimina excesul de apa.
- In timp ce dovleceii si vinetele se odihnesc, tocam ceapa si usturoiul fin. Taiem ardeii grasi si rosiile cubulete.
- Intr-o tigaie mare adaugam uleiul de masline si calim ceapa si usturoiul timp de 2-3 minute, pana devin aurii.
- Adaugam ardeii, rosiile si lasam la foc mediu timp de 10 minute. Condimentam cu sare, piper si cimbru uscat dupa gust.
- Dupa cele 30 de minute, clatim dovleceii si vinetele si apoi le taiem in bucatele mici.
- Adaugam dovleceii si vinetele in tigaie si mai lasam la foc mic timp de 15-20 de minute, pana se inmoaie.
- Servim calda sau rece, garnisita cu patrunjel proaspat.
Recomandare Prezentare
Poate fi servita ca fel principal sau ca garnitura la o friptura delicioasa.
Recomandare de vin
Pentru o explozie de arome mediteraneene, recomandam un vin alb sec, cum ar fi Chardonnay sau Sauvignon Blanc.
Ustensile necesare
- Tigaie mare
- Cutit
- Planca de taiat
- Polonic