Ratatouille – Armonie mediteraneana pe farfuria ta

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat

Instructiuni

  1. Frecam dovleceii si vinetele cu sare si le lasam sa se odihneasca pentru aproximativ 30 de minute pentru a elimina excesul de apa.
  2. In timp ce dovleceii si vinetele se odihnesc, tocam ceapa si usturoiul fin. Taiem ardeii grasi si rosiile cubulete.
  3. Intr-o tigaie mare adaugam uleiul de masline si calim ceapa si usturoiul timp de 2-3 minute, pana devin aurii.
  4. Adaugam ardeii, rosiile si lasam la foc mediu timp de 10 minute. Condimentam cu sare, piper si cimbru uscat dupa gust.
  5. Dupa cele 30 de minute, clatim dovleceii si vinetele si apoi le taiem in bucatele mici.
  6. Adaugam dovleceii si vinetele in tigaie si mai lasam la foc mic timp de 15-20 de minute, pana se inmoaie.
  7. Servim calda sau rece, garnisita cu patrunjel proaspat.

Recomandare Prezentare

Poate fi servita ca fel principal sau ca garnitura la o friptura delicioasa.

Recomandare de vin

Pentru o explozie de arome mediteraneene, recomandam un vin alb sec, cum ar fi Chardonnay sau Sauvignon Blanc.

Ustensile necesare

  • Tigaie mare
  • Cutit
  • Planca de taiat
  • Polonic