Ratatouille – bucatele de mediterana

Ingrediente

Pentru prepararea ratatouille, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 3 vanata
  • 3 dovlecei
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 cepe mari
  • 4 rosii coapte
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • patisoane (optional)
  • verdeata proaspata pentru decor (patrunjel, busuioc sau sareta)

Instructiuni

1. Taie legumele in bucati de dimensiuni egale.

2. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si adauga ceapa maruntita si usturoiul tocat. Caleste-le pana devin moi si aurii.

3. Adauga vanata, dovlecelul, ardeii si patisoanele in tigaie. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

4. Adauga rosiile coapte si lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 30 de minute, pana cand legumele sunt moi.

Recomandare Prezentare

Serveste ratatouille cald, presarat cu verdeata proaspata.

Recomandare de Vin

Pentru a completa savoarea ratatouille-ului, recomand un vin rosu sec, precum Cabernet Sauvignon sau Merlot.

Ustensile Necesare

Pentru prepararea ratatouille-ului vei avea nevoie de urmatoarele ustensile:

  • tigaie mare
  • cutit
  • tocator