Ratatouille – Bucuria mediteraneana intr-un singur vas

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei kapia
  • 4 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper, dupa gust

Instructiuni:

  1. Curata si taie legumele in cuburi potrivite.
  2. Incalzeste o tigaie adanca sau o cratita cu ulei de masline.
  3. Caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii.
  4. Adauga ardeii si lasa-i la foc mediu timp de aproximativ 5 minute.
  5. Adauga vinetele si dovleceii si mai lasa-le la foc mic timp de 10 minute.
  6. Adauga rosiile, sarea si piperul si lasa-le la fiert la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute.
  7. Serveste Ratatouille-urile calde alaturi de o portie de paine proaspata.

Recomandare Prezentare:

Poate fi servit ca atare sau alaturi de orez, paste sau carne.

Recomandare Vin:

Potrivit cu un Chateauneuf du Pape sau un Côtes du Rhône.

Ustensile Necesare:

  • Tigaie adanca sau cratita
  • Cutit
  • Polonice