Ingrediente:
- 2 vinete
- 1 dovlecel
- 2 ardei kapia
- 4 rosii
- 4-5 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- Sare si piper, dupa gust
Instructiuni:
- Curata si taie legumele in cuburi potrivite.
- Incalzeste o tigaie adanca sau o cratita cu ulei de masline.
- Caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii.
- Adauga ardeii si lasa-i la foc mediu timp de aproximativ 5 minute.
- Adauga vinetele si dovleceii si mai lasa-le la foc mic timp de 10 minute.
- Adauga rosiile, sarea si piperul si lasa-le la fiert la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute.
- Serveste Ratatouille-urile calde alaturi de o portie de paine proaspata.
Recomandare Prezentare:
Poate fi servit ca atare sau alaturi de orez, paste sau carne.
Recomandare Vin:
Potrivit cu un Chateauneuf du Pape sau un Côtes du Rhône.
Ustensile Necesare:
- Tigaie adanca sau cratita
- Cutit
- Polonice