Ratatouille – Deliciul legumelor mediteraneene

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 2 ardei gras
  • 4 rosii coapte
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • Sare si piper, dupa gust
  • Busuioc proaspat, pentru decor

Instructiuni:

1. Taie dovleceii si vinetele cubulete si presara sare peste ele. Lasa-le la scurs timp de 30 de minute.

2. Taie ardeii, rosiile, ceapa si usturoiul marunt.

3. Incinge uleiul de masline intr-o cratita mare si caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii.

4. Adauga ardeii si continua sa gatesti 5 minute.

5. Adauga rosiile, pastele de rosii, sare si piper si lasa totul sa fiarba aproximativ 10 minute.

6. Clateste dovleceii si vinetele sub un jet de apa rece si adauga-le in cratita. Amesteca bine si lasa totul sa fiarba inca 20 de minute, pana cand legumele sunt moi.

7. Presara busuioc proaspat deasupra si serveste cald, alaturi de paine prajita.

Recomandare Prezentare:

Pentru o prezentare spectaculoasa, poti aseza ratatouille intr-un strat uniform pe un platou si sa presari deasupra frunze de busuioc proaspete.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a accentua aromele mediteraneene, iti recomandam sa servesti ratatouille cu un vin rosu sec, precum un Chianti sau un Cotes du Rhone.

Ustensile necesare:

Pentru prepararea ratatouille vei avea nevoie de o cratita mare, un cutit de bucatarie pentru taiat legumele si o lingura de lemn pentru amestecat.