Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 vinete
- 2 ardei gras
- 4 rosii coapte
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de pasta de rosii
- Sare si piper, dupa gust
- Busuioc proaspat, pentru decor
Instructiuni:
1. Taie dovleceii si vinetele cubulete si presara sare peste ele. Lasa-le la scurs timp de 30 de minute.
2. Taie ardeii, rosiile, ceapa si usturoiul marunt.
3. Incinge uleiul de masline intr-o cratita mare si caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii.
4. Adauga ardeii si continua sa gatesti 5 minute.
5. Adauga rosiile, pastele de rosii, sare si piper si lasa totul sa fiarba aproximativ 10 minute.
6. Clateste dovleceii si vinetele sub un jet de apa rece si adauga-le in cratita. Amesteca bine si lasa totul sa fiarba inca 20 de minute, pana cand legumele sunt moi.
7. Presara busuioc proaspat deasupra si serveste cald, alaturi de paine prajita.
Recomandare Prezentare:
Pentru o prezentare spectaculoasa, poti aseza ratatouille intr-un strat uniform pe un platou si sa presari deasupra frunze de busuioc proaspete.
Recomandare de vin de baut:
Pentru a accentua aromele mediteraneene, iti recomandam sa servesti ratatouille cu un vin rosu sec, precum un Chianti sau un Cotes du Rhone.
Ustensile necesare:
Pentru prepararea ratatouille vei avea nevoie de o cratita mare, un cutit de bucatarie pentru taiat legumele si o lingura de lemn pentru amestecat.