Ratatouille – Deliciul legumelor mediteraneene

Ratatouille – Deliciul legumelor mediteraneene

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 3 ardei grași
  • 4 roșii
  • ½ ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 buchet de ierburi aromatice (cimbru, busuioc, rozmarin)
  • 5 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Instructiuni:

  1. Tăiați legumele în felii subțiri și întoarceți fiecare feliuță pe partea ei pentru a obține o textură crocantă și moale.
  2. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii.
  3. Adăugați legumele în tigaie și amestecați bine.
  4. Se adaugă ierburile aromatice și se condimentează cu sare și piper.
  5. Lăsați să se coacă la foc mic timp de 30 de minute până când legumele sunt moi.

Recomandare prezentare:

Serviți ratatouille-ul ca garnitură caldă alături de carne sau pește. Poate fi, de asemenea, savurat ca un fel principal vegetarian, servit cu humus și o felie de pâine proaspătă.

Recomandare de vin:

Pentru a accentua aromele mediteraneene ale ratatouille-ului, recomandăm să-l asociați cu un vin rosu sec, cum ar fi Châteauneuf-du-Pape din Franța sau un Tempranillo din Spania.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Cutit de bucatarie
  • Blender sau robot de bucatarie