In regiunea Provence, din sudul Frantei, Ratatouille este considerata o adevarata opera de arta culinara. Aceasta reteta traditionala se prepara cu legume de sezon si aromate proaspete, rezultand intr-un preparat colorat si gustos.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 vinete
- 2 ardei capia
- 4 rosii
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Taiati legumele in felii subtiri si uniforme.
- Intr-o tigaie incalzita, adaugati uleiul de masline si caliti ceapa si usturoiul pana devin aurii.
- Adaugati rosiile si lasati sa fiarba timp de 5 minute.
- Adaugati celelalte legume si condimentati cu sare si piper.
- Lasati la foc mic timp de aproximativ 30 de minute, pana cand legumele sunt moi si suculente.
- Se serveste ca garnitura sau ca fel principal, alaturi de paine proaspata.
Recomandare Prezentare: Serviti Ratatouille cu un strop de ulei de masline si patrunjel proaspat tocat.
Recomandare Vin: Pentru a acompania acest deliciu Provencei, va recomandam un vin rosu sec din regiunea Cote de Provence.
Ustensile necesare: Cu ajutorul unui cuțit și unei tigăi mari, veți putea prepara cu ușurință această rețetă delicioasă de Ratatouille.