Dragii mei, astazi va aduc o reteta despre care nu pot sa nu ma emotionez. Vorbim despre Ratatouille, un deliciu culinar originar din regiunea Provinciei din sudul Frantei. Aceasta mancare simpla si sanatoasa este iubita de oameni din intreaga lume datorita gustului savuros si aromei incredibile.
Pentru a pregati aceasta minunatie aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 vinete mari
- 2 dovlecei
- 2 ardei capia
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 lingurite de busuioc uscat
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Ingrediente:
Pregatiti legumele spalandu-le bine si taiindu-le in felii subtiri. Ceapa si usturoiul le tocati fin.
Instructiuni:
Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline si prajiti ceapa si usturoiul pana devin aurii.
Adaugati legumele si amestecati usor. Condimentati cu sare, piper si busuioc uscat. Lasati sa fiarba la foc mediu timp de 30 de minute sau pana cand legumele sunt moi, dar nu sfaramicioase.
Recomandare Prezentare:
Serviti Ratatouille cu o felie de paine proaspata si un strop de ulei de masline extravirgin. Pofta buna!
Recomandare Vin de Baut:
Acest deliciu culinar se asorteaza perfect cu un vin rosu sec, precum Pinot Noir sau Merlot.
Ustensile Necesare:
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ustensile: un cutit bine ascutit, o tigaie mare si o lingura de lemn pentru amestecat. Acum ca aveti toate ingredientele si ustensilele necesare, puteti pregati Ratatouille si va garantez ca veti fi rasplatiti cu o explozie de arome si savoare. Bucurati-va de acest deliciu provincial autentic! Bon appétit!