Ingrediente:
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 ardei grași
- 4 roșii medii
- 2 cepe mari
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură coriandru proaspăt tocat
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță busuioc
- sare și piper după gust
Instructiuni:
1. Începeți prin a pregăti legumele: curățați vinetele și dovleceii și tăiați-le cubulețe, ardeii și roșiile se taie în felii iar ceapa și usturoiul se toacă mărunt.
2. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare și prăjiți ceapa și usturoiul până devin aurii.
3. Adăugați vinetele și dovleceii și gătiți-le timp de 5 minute, apoi adăugați ardeii și continuați să gătiți încă 5 minute până legumele se înmoaie puțin.
4. Adăugați roșiile, coriandrul, oregano și busuiocul. Condimentați cu sare și piper după gust. Acoperiți tigaia și lăsați compoziția să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute, amestecând din când în când.
Recomandare Prezentare:
Ratatouille poate fi servit atât ca preparat principal alături de o felie de pâine proaspătă, dar merge de minune și alături de diverse feluri de mâncare, fie ele bazate pe carne sau pe pește.
Recomandare de vin:
Pentru a completa acest delicios preparat, recomandăm un vin roșu sec din regiunea Provence din Franța sau un Syrah din Valea Rhône.
Ustensile necesare:
- tigaie mare
- cuțit de bucătărie
- lingură de lemn