Ratatouille – Fericirea bucatarilor mediteraneeni

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii mari
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat

Instructiuni

1. Taiati legumele in bucati potrivite.

2. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana devin aurii.

3. Adaugati restul legumelor si condimentele. Gatiti-le timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.

4. Reduceti temperatura focului la mic. Gatiti timp de 30-40 de minute sau pana cand legumele sunt moi si suculente.

Prezentare

Ratatouille poate fi servit ca atare sau poate fi insotit de paste sau orez.

Recomandare de vin

Pentru a amplifica savoarea ratatouille, este indicat sa il serviti cu un vin rosu sec si robust, precum un Bordeaux sau un Chateauneuf-du-Pape.

Ustensile necesare

  • Tigaie mare
  • Cutit de bucatarie
  • Tocator
  • Lingura de lemn