Ingrediente
- 2 cepe mari
- 2 dovlecei
- 2 vinete
- 2 ardei grasi
- 4 rosii mari
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
Instructiuni
1. Taiati legumele in bucati potrivite.
2. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana devin aurii.
3. Adaugati restul legumelor si condimentele. Gatiti-le timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.
4. Reduceti temperatura focului la mic. Gatiti timp de 30-40 de minute sau pana cand legumele sunt moi si suculente.
Prezentare
Ratatouille poate fi servit ca atare sau poate fi insotit de paste sau orez.
Recomandare de vin
Pentru a amplifica savoarea ratatouille, este indicat sa il serviti cu un vin rosu sec si robust, precum un Bordeaux sau un Chateauneuf-du-Pape.
Ustensile necesare
- Tigaie mare
- Cutit de bucatarie
- Tocator
- Lingura de lemn