Ratatouille – Mâncarea de legume a Sudului Franței

Ingrediente

  • 1 ceapă mare
  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 2 ardei copti
  • 4 roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • sare și piper

Instructiuni

1. Curățați și tocați ceapa în cubulețe.

2. Tocați dovlecii și vinetele în bucăți mici.

3. Tăiați ardeii copti în fâșii subțiri.

4. Scoateți pielea de la roșii înainte de a le toca.

5. Puneți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați ceapa și usturoiul tocate.

6. Gătiți timp de 5 minute sau până când ceapa devine ușor maronie.

7. Adăugați dovleceii și vinetele și gătiți timp de 10 minute, amestecând din când în când.

8. Adăugați ardeii copti și roșiile tocate și gătiți timp de încă 10 minute.

Recomandare Prezentare

Pregătiți o farfurie mare și așezați legumele unul lângă altul, în straturi, pentru a crea un aspect frumos și colorat.

Recomandare de vin de baut

Pentru a completa această mâncare delicioasă, savurați un pahar de vin rosé aromat și răcoritor.

Ustensile necesare

  • tigaie mare
  • cuțit de bucătărie
  • farfurie mare