Ratatouille – Mâncarea de vară franţuzească

Ingrediente

  • 1 vânătă mare
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei graşi
  • 3 roşii sau 400 g de sos de roşii
  • 2 cepe mari
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de busuioc proaspăt tocat
  • sare și piper după gust

Instructiuni

Pregăteşte legumele: taie vânăta în felii groase, dovleceii în rondele, ardeii graşi în juliene şi roşiile în cubuleţe sau foloseşte un sos de roşii din conservă.

Căleşte ceapa într-o cratiţă cu ulei de măsline încins, apoi adaugă usturoiul mărunţit. Adaugă ardeii graşi şi lasă-i să se călească timp de 5 minute. Adaugă vânăta şi dovleceii, apoi acoperă cratiţa şi lasă legumele să se înmoaie la foc mic timp de aproximativ 15 minute.

Adaugă roşiile sau sosul de roşii, sare, piper şi busuiocul proaspăt tocat. Acoperă cratiţa din nou şi lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de încă 15-20 de minute, până când legumele sunt fragede şi gustoase.

Recomandare Prezentare

Ratatouille se serveşte atât cald, cât şi rece, ca un fel principal sau alături de carne sau peşte. Poţi să presari puţin busuioc proaspăt tocat şi parmezan ras deasupra pentru un plus de aromă şi savoare.

Recomandare de vin

Pentru a completa aroma intensă a ratatouille-ului, recomandăm un vin roşu sec, cum ar fi un Côtes du Rhône sau un Syrah din regiunea Rhône Valley din Franţa.

Ustensile necesare

  • Cratiţă
  • Cutit pentru tăiat legume
  • Lingură de lemn