Ratatouille – Mâncarea gourmet de vară

Ingrediente:

– 2 vinete

– 2 dovlecei

– 2 ardei grasi

– 3 rosii

– 1 ceapa mare

– 4 catei de usturoi

– 2 linguri ulei de masline

– Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

1. Taie legumele in bucati potrivite: vinetele si dovleceii felii, ardeii grasi juliene, rosiile felii.

2. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Caleste-le pentru cateva minute pana devin aurii si aromate.

3. Adauga rosiile in tigaie si lasa-le sa fiarba timp de 5 minute.

4. Adauga restul de legume si amesteca bine pentru a le acoperi cu sosul format. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

5. Lasa ratatouille-ul sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute sau pana cand legumele sunt moi, dar nu sfaramicioase.

Prezentare:

Ratatouille este un preparat colorat si aromat, perfect pentru vara. Poate fi servit ca si garnitura sau ca fel principal, alaturi de o salata verde.

Recomandare de vin:

Pentru a completa gustul delicios al ratatouille-ului, recomandam un vin rosé sau un vin alb sec, racoritor. Vinurile din Provența, precum Côtes de Provence sau Bandol, se potrivesc de minune.

Ustensile necesare:

– Tigaie mare

– Cutit de bucatarie

– Planșeu de lemn

– Oala cu capac