Ingrediente:
– 2 vinete
– 2 dovlecei
– 2 ardei grasi
– 3 rosii
– 1 ceapa mare
– 4 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– Sare si piper dupa gust
Instructiuni:
1. Taie legumele in bucati potrivite: vinetele si dovleceii felii, ardeii grasi juliene, rosiile felii.
2. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Caleste-le pentru cateva minute pana devin aurii si aromate.
3. Adauga rosiile in tigaie si lasa-le sa fiarba timp de 5 minute.
4. Adauga restul de legume si amesteca bine pentru a le acoperi cu sosul format. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
5. Lasa ratatouille-ul sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute sau pana cand legumele sunt moi, dar nu sfaramicioase.
Prezentare:
Ratatouille este un preparat colorat si aromat, perfect pentru vara. Poate fi servit ca si garnitura sau ca fel principal, alaturi de o salata verde.
Recomandare de vin:
Pentru a completa gustul delicios al ratatouille-ului, recomandam un vin rosé sau un vin alb sec, racoritor. Vinurile din Provența, precum Côtes de Provence sau Bandol, se potrivesc de minune.
Ustensile necesare:
– Tigaie mare
– Cutit de bucatarie
– Planșeu de lemn
– Oala cu capac