Ratatouille – Mâncarea perfectă de vară

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 3 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper, dupa gust
  • 2 crengute de cimbru
  • 2 crengute de busuioc

Instructiuni:

  1. Curata legumele si taie-le cubulete de marime medie.
  2. Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si soteaza ceapa si usturoiul.
  3. Adauga ardeii si lasa sa se caleasca timp de 5 minute.
  4. Adauga vinetele si dovleceii si lasa-le sa se rumeneasca pentru aproximativ 10 minute.
  5. Adauga rosiile si condimenteaza cu sare si piper.
  6. Lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
  7. Adauga cimbrul si busuiocul proaspat si continua sa gatesti pentru inca 5 minute.
  8. Serveste rataouille-ul cald sau rece, alaturi de paine proaspata.

Recomandare prezentare:

Paote fi servit ca atare sau alaturi de carne fripta sau peste. Decorati cu frunze proaspete de busuioc si oferiti cu paine crocanta.

Recomandare de vin:

Acest preparat de legume savuros se imbina de minune cu vinul rosu uscat, precum Merlot sau Cabernet Sauvignon. Aceasta alegere va completa perfect aroma si gustul ratatouille-ului.

Ustensile necesare:

  • Tigăi și oale
  • Cutit
  • Lingura de lemn sau spatula