Ingrediente:
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi
- 3 rosii
- 1 ceapa mare
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- Sare si piper, dupa gust
- 2 crengute de cimbru
- 2 crengute de busuioc
Instructiuni:
- Curata legumele si taie-le cubulete de marime medie.
- Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si soteaza ceapa si usturoiul.
- Adauga ardeii si lasa sa se caleasca timp de 5 minute.
- Adauga vinetele si dovleceii si lasa-le sa se rumeneasca pentru aproximativ 10 minute.
- Adauga rosiile si condimenteaza cu sare si piper.
- Lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
- Adauga cimbrul si busuiocul proaspat si continua sa gatesti pentru inca 5 minute.
- Serveste rataouille-ul cald sau rece, alaturi de paine proaspata.
Recomandare prezentare:
Paote fi servit ca atare sau alaturi de carne fripta sau peste. Decorati cu frunze proaspete de busuioc si oferiti cu paine crocanta.
Recomandare de vin:
Acest preparat de legume savuros se imbina de minune cu vinul rosu uscat, precum Merlot sau Cabernet Sauvignon. Aceasta alegere va completa perfect aroma si gustul ratatouille-ului.
Ustensile necesare:
- Tigăi și oale
- Cutit
- Lingura de lemn sau spatula