Ratatouille – O bucatarie in miniatura a Europei

Ingrediente

  • 1 vinete proaspata
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 3 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de busuioc proaspat
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Taia vinetele, dovleceii, ardeii si rosiile in felii subtiri.
  2. Curata ceapa si usturoiul si toaca-le marunt. Pune-le intr-o cratita cu ulei de masline si lasa-le sa se caleasca pana devin aurii.
  3. Adauga vinetele, dovleceii, ardeii si rosiile si amesteca-le bine. Acopera cratita si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 30 de minute.
  4. Fierbe pentru cateva minute, atunci cand ratatouille-ul devine fraged.
  5. Turna amestecul fierbinte in recipiente mici si decoreaza cu busuioc proaspat.

Recomandare Prezentare

Ratatouille-ul poate fi servit ca o garnitura delicioasa alaturi de carne, peste sau chiar si de o salata verde. Poate fi servit cald sau rece si este perfect pentru zilele calduroase de vara.

Recomandare de Vin

Un vin rose racoritor sau un vin rosu usor, precum Pinot Noir, merg de minune cu acest ratatouille.

Ustensile Necesare

  • O cratita mare
  • Un cutit bine ascutit
  • O tigaie incapatoare
  • Oala pentru fiert