Ratatouille – O delicioasă rețetă franceză

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei gras roșu
  • 2 cepe roșii
  • 4 roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru măcinat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 lingură de usturoi granulat
  • 100 ml sos de roșii

Instrucțiuni:

  1. Taie legumele în felii subțiri, mai ales vinetele și dovleceii.
  2. Pune uleiul de măsline într-o tigaie mare și încinge-l la foc mediu.
  3. Adaugă ceapa tocată și călește-o până devine aurie.
  4. Adaugă usturoiul și amestecă bine.
  5. Adaugă ardeii grași și roșiile și lasă-le să fiarbă timp de 5 minute.
  6. Adaugă vinetele și dovleceii și amestecă bine.
  7. Acoperă tigaia și lasă-o să fiarbă timp de 20 de minute.
  8. Adaugă sosul de roșii, sarea, piperul, oregano-ul și usturoiul granulat.
  9. Lasă-le să fiarbă încă 5 minute, amestecând din când în când.
  10. Scoate tigaia de pe foc și lasă ratatouille să se răcească puțin înainte de a-l servi.

Recomandare Prezentare:

Serviți ratatouille-ul cald, ca garnitură sau ca fel principal cu pâine crustăză și o salată proaspătă.

Recomandare de vin de băut:

O pereche perfectă pentru ratatouille este un vin roșu robust, precum un Côtes du Rhône sau un Châteauneuf-du-Pape.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Cutit
  • Planșetă de tăiat
  • Lingeală de lemn