Ratatouille – o delicioasă rețetă franțuzească

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grași
  • 4 roșii mari
  • 2 cepe mari
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/2 linguriță oregano

Instructiuni:

  1. Tăiați legumele în cubulețe potrivite și ceapa și usturoiul mărunt.
  2. Încingeți uleiul de măsline într-un vas adânc, apoi adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până devin aurii.
  3. Adăugați ardeii și gătiți timp de 3-4 minute, până când se înmoaie.
  4. Adăugați roșiile, dovleceii și vinetele și gătiți acoperit la foc mic timp de 20-25 de minute, amestecând din când în când.
  5. Condimentați cu sare, piper, busuioc și oregano, apoi continuați gătirea 5 minute.

Recomandare Prezentare:

Ratatouille poate fi servit ca atare, alături de o felie de pâine proaspătă sau ca garnitură pentru orice fel de mâncare. Poate fi, de asemenea, folosit ca umplutură pentru sandvișuri sau în prepararea altor feluri de mâncare cu legume.

Recomandare de vin de băut:

Ratatouille merge de minune cu un vin alb sec, cum ar fi Chardonnay sau Pinot Grigio. Acest tip de vin completează perfect aromele delicate ale legumelor din acest preparat.

Ustensile necesare:

  • Vas adânc pentru gătit
  • Cutit
  • Tigaie