Ratatouille – O delicioasă rețetă mediteraneană

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 2 ardei roșii și verzi
  • 4 roșii coapte
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Oregano

Instructiuni

  1. Curățați dovleceii, vinetele, ardeii și ceapa și tăiați-le în cubulețe de dimensiuni egale.
  2. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa și usturoiul. Căliți-le până se înmoaie.
  3. Adăugați dovleceii și ardeii și gătiți-le timp de aproximativ 5 minute, până când legumele se înmoaie puțin.
  4. Adăugați vinetele și roșiile și continuați să gătiți timp de încă 10-15 minute, până când legumele sunt moi și se îmbină aromele.
  5. Condimentați cu sare, piper și oregano și gătiți timp de încă 5 minute.

Recomandare Prezentare

Serviți ratatouille-ul cald, garnisit cu busuioc proaspăt tocat. Poate fi acompaniat de pâine proaspătă sau se poate servi ca și garnitură pentru carne sau pește.

Recomandare de vin de băut

Pentru a completa aroma legumelor și a intensifica experiența de degustare, recomandăm să însoțiți ratatouille-ul cu un vin roșu sec și aromat, precum un Pinot Noir sau un Shiraz.

Ustensile necesare

  • Tigăi mare
  • Cutit
  • Planșetă de tăiere
  • Lingură de lemn